klikkelj az előadó nevére, hogy megjelenjen
az összes tőle rendelhető temék
Klikkelj ide mégtöbb előrendelhető termék megtekintéséhez
Klikkelj ide több tízezer akciós termék megtekintéséhez.
Előzmények követésének ki/be kapcsolása
klikkelj a kiadóra és megnézheted az ennél a
kiadónál megjelent többi terméket
Klikkelj ide és tekintsd meg a lenti előadói listához tartozó összes terméket egy nagy listában
keresés egyszerűrészletes
előadó:

cím:

kiadó:

dal, felvétel címe:

ár:
-
kiadás dátuma:
zene formátumok CDRuházatBakelitBlu-ray DVDCD SingleBakelit kislemezDVD AudioDual DiscSACDSHMBlu-SpecLPMC kategóriák BLUESCOUNTRYDANCEFILMFILMZENEJAZZKategorizálatlanKOMOLYZENEMAGYAR ELŐADÓKPOPROCKVÁLOGATÁSWORLD előrendelhető újdonságok
további előrendelhető termékek
Címoldal   

Iron Maiden - BOOK OF SOULS -HQ-

Iron Maiden

BOOK OF SOULS -HQ-

23290 Ft kosárba

Megjelenés dátuma: 2015-09-03
Formátum: Bakelit (3 lemez)
Kiadó: PLG
Cikkszám: Q74565
Származási ország: EU
Leírás:
180GR.



High Quality

Tracklist:

01. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
02. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
03. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
04. The Red And The Black (Harris) 13:33
05. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
06. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27
07. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
08. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
09. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

 

Az új Iron Maiden albumot Párizsban rögzítették, a banda állandósult partnere, Kevin "Caveman" Shirley producelésében. Habár az anyag már 2015 legelejére elkészült, a bandának mégis el kellett halasztania a kiadvány bejelentését, mivel eddig tartott Bruce Dickinson énekes rák-küzdelme utáni felépülése.

A 'The Book Of Souls' album lent látható borítóját Mark Wilkinson tervezte. Az új anyag a Maiden első dupla stúdiólemeze lesz - összesen 11 számot tartalmaz 92 percben. A korábbi gyakorlathoz képest, a dalszerzést ezúttal megosztották a tagok: az eddig állandó komponista, Steve Harris basszusgitáros ezúttal "csak" hét dal megírásából vette ki a részét; ami azt jelenti, hogy az 1984-es 'Powerslave' album óta most először szerepel olyan dal egy lemezen, amit a frontember, Bruce Dickinson írt (egyszerre kettő is  közülük az egyik a banda történetének eddigi lehgosszabb száma, a 18-perces 'Empire Of The Clouds'). Mindemellett két Dickinson / Smith kollaboráció is helyet kapott az albumon.

Steve a következőket közölte: "Ezúttal másképp közelítettük meg a dalszerzés és a stúdiózás ügyét. Rengeteg számot ott helyben, a stúdióban írtunk meg; egyből el is próbáltuk és frissen fel is vettük őket. És ez a hirtelenség meg is mutatkozik a végleges dalokon: egyfajta live-feelinget lehet rajtuk érzeni. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk a 'The Book Of Souls'-ra; alig várjuk már, hogy a rajongók is hallhassák; pláne élőben, a turné során!".

Bruce közleménye: "Nagyon izgatottak vagyunk a 'The Book Of Souls' megjelenése okán, mivel fantasztikus időt töltöttünk a lemez megalkotásával. 2014 nyarának végén láttunk neki a felvételeknek, a párizsi Guillame Tell Stúdióban, ahol 2000-ben a 'Brave New World'-öt is készítettük; tehát ez a stúdió különös emlékeket ébresztett mindannyiónkban. Örömmel fedeztük fel, hogy ugyanaz a mágikus vibrálás éledt fel körülöttünk, mint akkor. Egyszóval otthon éreztük magunkat; így az ötletek is szinte ömlöttek belőlünk. Mire elkészültünk a teljes anyaggal, egyöntetűen egyeztünk meg abban, hogy minden egyes dal integrált része kell, hogy legyen ennek a munkának; ehhez pedig egy dupla albumra van szükségünk. Így az is lett a vége!".

A 'The Book Of Souls' az Iron Maiden 16. stúdióalbuma, az 1980-as debütálás óta. A banda azóta több mint 90 millió albumot adott el világszerte; de ezek közül is a legutóbbi, 'The Final Frontier' című lemez érte el a legmagasabb toplistás helyezést; lévén 28 ország hivatalos listáján végzett első helyen. A lemez a megjelenés első hetében több mint 63,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 4. helyén debütált. Ehhez képest, az előző, 2006-os 'A Matter Of Life And Death' CD 56,000 (9.hely), a 2003-as 'Dance of Death' 40,000 (18. hely), a 2000-es 'Brave New World' pedig 38,000 példányban (39. hely) fogyott az első héten.

A legfrissebb hírek szerint, a 'The Book Of Souls' első single-dala, a 'Speed Of Light' augusztus 14-én debütál. Az Iron Maiden történetében ('84 óta) ez az első nóta, amit Adrian Smith gitáros és Bruce Dickinson énekes közösen szerzett, Steve Harris basszusgitáros részvétele nélkül. Bővebb infók hamarosan...

Bruce Dickinson egy 2011-es interjúban közölte, hogy a banda "még legalább egy nagylemezt" elkészít a végleges visszavonulás előtt: "Lesz még legalább egy nagylemeze a Maiden-nek, de hozzá kell tenni azt is, hogy a zeneszerzési fázis során a tagok gyakran küszködnek az új számokkal. Próbáljuk egyenesben tartani a dolgokat. Angolok lévén, mindig is vannak fenntartásaink, amikor egymással kommunikálunk az új ötletek kapcsán. A régi időkben ez úgy ment, hogy felálltunk, és már ütöttük is egymást, bármiről is legyen szó. De most már jobban ismerjük egymást - meg az emberek egyébként is ellágyulnak egy idő után. Amikor eljön az idő, hogy írjunk egy új lemezt, mindenki saját magányába vonul az öteleteivel és a notebook-jával; majd találkozunk, és bedobunk a közösbe mindent. Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak határai annak, amit zeneileg csinálhatunk. Nem vagyunk egy olyan banda, akik azt mondják: 'Hé, csináljunk egy lemezt Kanye West-tel', mert az egyáltalán nem érdekelné a rajongókat. Mellesleg a zenénk kicsit prog-rockos lett az utóbbi albumokon, és úgy látszik sokaknak ez be is jön".

A Maiden a 2014-es évben mindössze nagyjából 20 koncertet adott, a május és június közti időszakban. A több mint egy éven át tartó 'Maiden England' turné idén végre hazánkba is eljutott: a brit legendák június 3-án, kedden a budapesti Papp László Sportarénában léptek fel. A 2014-es dátumok egyébként már az utolsó állomások voltak a 'Maiden England' turnén, amely 2012 júniusában kezdődött az USA-ban, majd folytatódott Európában és Latin-Amerikában, olyan fellépésekkel, mint a brazil Rock In Rio, ahol a 90.000 jegyet órák alatt kapkodták el miután bejelentették, hogy a Maiden lesz a fesztivál utolsó napjának főzenekara. A 2013-as turné Chilében, a Santiago-i nemzeti stadionban fejeződött be, ahol 60.105 rajongó előtt lépett fel a zenekar, és "ez volt minden idők legnagyobb számú közönsége, amit brit banda valaha vonzott" adta másnap hírül a La Tercera napilap. 2013 a banda Donington Park-i bulija kapcsán is emlékezetes marad, ahol nem csupán a 25. évfordulóját ünnepelték annak, hogy az 1988-as 'Seventh Son' turnéjukkal először lehettek a rock legendás otthonában fő fellépők, de ráadásként most 95.000 rajongó előtt adtak koncertet. Ezzel a fellépésükkel rekordot értek el abban a tekintetben is, hogy ötödszörre lehettek Donington főbandája.

 


PRINCE

|

Iron Maiden

|

RAMMSTEIN

|

MADONNA

|

AC/DC

|

HENDRIX, JIMI

|

DEEP PURPLE

|

Iron Maiden

|

MADONNA

|

AVENGED SEVENFOLD

|

ÁKOS

|

LINKIN PARK

|

KISS

|

ABBA

|

GUNS N' ROSES

|

U2

|

BEATLES

|

BON JOVI